13 august 2011

Taranii fug de cadastrul gratis...

http://www.cotidianul.ro/taranii-fug-de-cadastru-gratis-al-bancii-mondiale-154325/

"Nimic nu e gratis de 21 de ani incoace" zice omul simplu...

Toate se scumpesc mai puţin salariile, alea se ieftinesc. Iar presedintele tarii, Traian Băsescu zice că avem dupa cat muncim...
Concluzia ar fi că se munceşte din ce in ce mai puţin.. Si poate că are dreptate, poate că întradevăr se munceşte din ce în ce mai puţin intr-o ţară in care ţi-e lehamite să mai faci ceva.
Imi vine in minte videoclipul ala drăguţ in care un căţeluş mânca de la mami, de la tati mai puţin de la Băsescu, asa si omul nostru... refuza sa mai inghita ceva de la mai marii ţării si ai lumii. Ii este lehamite şi poate frică.
Il inteleg... eu insumi m-am săturat de modul în care se aplica legile proprietatii, de introducerea cadastrului general si bataia de joc a autoritatilor fata de omul simplu. Eu si inca vreo cateva milioane de romani.

Iar ceea ce ma ingrijoreaya e mimetismul, modul in care devenim tocmai ceea nu ne place la celalalt. Ne plângem de modul in care suntem tratati si cand avem ocazia sa aratam de ce suntem in stare zbieăm, amânăm sau rămânem indiferenti.... exact ce pana atunci detestasem la ceilalti. Si tot asa ca o bucla intepenita in timp din care nu mai reusim sa iesim.
Si totusi unde este iesirea si care-i pretul fiindca dupa cum stim... nimic nu e gratis!